CAARTEA SFINTILOR

   De acum, CARTEA poate fi si pe siteul Dvs, simplu, copiind unul din codurile de aici si, punandu-l mai apoi in articolele sau in meniul Dvs. De atunci, actualizarea sa, la fiecare 24:00, este doar grija noastra!


Pentru a mari si rasfoi Cartea Sfintilor Zilei, click aici:

marți, 8 februarie 2011

Nu judeca si nu vei fi judecat

Un frate din Pateric ce vietuise fara a implini cu prea multa constiinciozitate randuielile zilnice a fost vazut pe patul de moarte cu un chip luminat si linistit. Atunci parintii din manastire l-au intrebat cum de este atat de linistit acum cand se apropie plecarea catre Dreapta Judecata, de vreme ce nu si-a implinit toate ascultarile manastiresti. Raspunsul sau i-a uimit pe toti: "Cu adevarat nu mi-am implinit toate datoriile pe care le-am avut in obste, insa din ziua cand am pasit pe poarta manastirii si pana in prezent nu-mi aduc aminte sa fi judecat pe cineva, iar eu cred cuvintelor Domnului - nu judeca si nu vei fi judecat!"

3 comentarii:

  1. Asta ar fi si culmea, adica poti fi ultimul om pe lumea asta, sa pacatuiesti cat vrei, sa faci rau cui vrei si cat vrei, si daca "nu judeci" scapi cu basmaua curata... mie asta nu-mi suna a dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Judecata... pentru Dumnezeu ramane,
    El este vrednic sa o faca drept.
    Cuvantul Sfant asa ne spune,
    Cum vei judeca aici in lume,
    Asa vei fi judecat...tu maine
    Deci lasa judecata, fii azi intelept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice pacat al lumii porneste din judecata, iar judecata din mandrie

    RăspundețiȘtergere